sende izle :)

21 Haziran 2012 Perşembe

Adanayı anlamak :)



seviyorum burayı karışık sanki ama geniş bir alana kurulmuş şehirleşmenin,site ve plazaların bitmediği,evlerin çok çok pahalı olduğu,heryerden miss giibi Adana kebap kokularının yayıldığı,esnafının azcık kaba olduğu bir şehir :) bence ve eşimce :)
ama düzenimizi kurduk,nereden alışveriş yapılır,hangi hastane iyidir,hangi dolmuş nerede indirir bindirir öğrendik..zor olmadı çünkü caddelerde sürekli kaybolduğumuz için tüm yazıları okuyorduk,ve birdahaki kaybolmada onu bi yerde görmüştüüümmm beeeeen diye baştan dolanıyorduk,şimdi öğrendik :) vallaaa :)
(ben hala kayboluyorum ama :)))
Gazipaşaya gidip kahve içesim var sonra kahve içene fal bedava buralarda,kimin ismi çok duyulmuşsa ona fal baktırasım var,manikür pedikürüm gelmiş yaptırmak gerek,buraları tanımayan ben için grupfoni.com acayip güzel oldu,Adanada bir senedir oturuyoruz,gülmeyin ama tüm cumhurbaşkanlarının caddeleri bulvarları var ve ben daha Süleyman Demirelin,Kenan Evrenin,Turgut Özalın nerede başlayıp bittiğini çözemiyorum:) ha bide paşalar var:) Ziya Paşa,Gazi Paşa,Cemal Paşa :) burada olanlar alışmıştır ama bana askeri birliğe şehir kurulmuş gibi geliyor :)

neyse çözdüm çözdüm Adanayı mesela :
tatlı yemek için  : KÖSE yada HASAN MASAT
 kebap yemek için :KOLCUOĞLU,EYVAN,ELEM,SERCAN,ADİL (ben Adil'in kebabını tavsiye ederim )
şalgam için :GÖDE,DOKTORUN YERİ,HACININ YERİ :)
cafe restaurant:KAKTÜS,MONO,ANEMON (biz bu mekanlara gidiyoruz diye galiba)
bici bici:Menderesteki tüm bici biciciler :)
gezmelik görmelik yerleri herkes bilir zaten ama Adanalıların tavsiyeleri bu yönde oldu ve bizde deli gibi keşfettik güzel Adanayı...

6 yorum:

  1. ooooo baya adanalı olmuşuz:)mekanları keşfetmişiz.en iyi kebapçılar şalgamcılar gezilmiş daha ne olsun:))ne zaman ihtiyacın olursa sor yardım edeyim elimden geldiğince;)

    YanıtlaSil
  2. çoook teşekkür ederiiiim :) kışın spor salonu sorcam ama sen şimdiden yanıtlarsan sevinirim,yarın bebiş olunca benimle uğraşamazsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Bebiş olsada bloguma ve maillerime zaman ayırırım merak etme,dilediğin zaman sor.Spor salonu için2,3yer önerebilirim ama semt söylersen sana yakın öneride bulunurum.Ben geçen kış t.özal bulvarındaki Bodyline'a gittim daha öncede Uğur mumcu bulvarındaki Steel'e gittim memnun kaldım.Bodyline daha donanımlı.Pilates,sauna,buhar odası...ekstrası çok ama ekstra ücret ödemiyorsun.Kışın tekrar konuşuruz istersen;)

      Sil
  3. ben 24 yıldır adanalı'yım ama ben de turgut özal'ın, kenan evren'in, süleyman demirel'in nerede başlayıp bittiğini bilmiyorum :))

    kebap yemek için sana önerim: reşatbey'deki öğretmen evi. bi kebap 7,5 lira gibi bi şeydi, çok uygun fiyatları. devletin yeri olduğu için eti güvenilir, hem de temiz. diğer kebapçılar gibi masaya sürekli bir şeyler getirerek seni kazıklamaya çalışmıyorlar.
    ayrıca, kebabı da hayatımda yediğim en lezzetli kebap :)
    gölün kenarında da bi öğretmen evi açıldı, oraya hiç gitmedim ama gidenler çok övüyor.

    YanıtlaSil

  4. :)
    önerin için teşekkür ederim,en kısa zamanda orayıda denemek gerek,bi Adanalım daha oldu ,yuppi:)

    YanıtlaSil

ADSIZ YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR !!!
TEŞEKKÜRLER:)