sende izle :)

19 Temmuz 2012 Perşembe

İzmirden izlenimlerrrrrr :)






Tatilimizin son durağı olan İzmirle terledim o kadar sıcaktı ki bunaldık resmen...hiç bişey anlamadım inanın.hemen eve girmek,duş almak,klimalı yerde kalmak isteik,ne gezmesi,o havada dışarı çıkmak delilikti ve biz başardık:)
sağolsunlar kaldığımız evde ne pervane,vantilatör,klima demiyorum bile yoktu,hava adına birşey olmayınca kapalı odada 3 gün geçirmek kabus gibiydi,ama hatır için gittiğimizden otelde kalmayı eşime teklif bile edemedim.
Bitti şükür,İzmir mi? benim memleketimde sahil kenarı çok benziyor birbirine ama burada şaşırdığım şey herkes çimlere oturuyor,yorulduğunda ooohhh at kendini :) çok güzel ya,belediyesi gerçekten çok iyi

çalışıyor,temiz,düzenli,kendinden sözettiriyor çoğu yerde,




Gevrek,boyoz (lütfen yağsız isteyin o bile yağlı çünkü) ,kumru,midye,izmir köfte,çöpşiş,kokoreç İzmirliler midelerine düşkünler gördüğünüz gibi,herşeyleri meşhur :) e lezzetlide kokoreç yiyemedim kokusu ağır geldi,ama midyeyi ayakta 40 tane yemişim :) utanıyorum yazarken ama yedim yapcak bişey yok :)


işte karşımızda çöpşiş ,kuşbaşı etleri yarım daha keserek hiç terbiyelemeden,odun ateşinde pişirilmesiymiş,yani hiiiçbi olayı yok tadıda yumuşak et neden bu kadar tutuluyor anlamadım,Adanadaki gibi yanında çeşit çeşit meze salata tarzıda gelmiyo,Adana kebap buna beş çeker yani :D

vapura binerken bir kare 

 burası Kemeraltı,Allahım nasıl kalabalıktı,hepsinde aynı kıyafetler ,aynı fiyatlar,ilerleyelim daha güzelini buluruz diye düşünmeyin direk girişten alın:)
biz dolandık,dolandık ve çıkışta çok yorgun geri döndük ama gerçekten ucuz ve ihtiyacınız olan herşey var,üstü kapalı sıcaktan ölmüyosunuz...
 işte caanım gevrrrek:) ben simidi her şehirde severi,Ankara,kazan,susamlı,pekmezli simit olsunda ,ama üzerinde Gevrekçi yazması çok hoş:)




 Bornova Forumada,ikea dönüşü uğradık,ferah,geniş güzel bi yer zaten Mersin Forumdan farkı yoktu yabancılık çekmedik..
 ne alaka demeyin,Adanada Kipa yok bu yüzden Bodrum ve İzmirde atladık resmen,bu kadar ucuz bi yer olamaz çok şanslısınız bence..

bakın vapurdan indiğimizde çektim,piknik alanı gibi ama değil:)

İzmire birdaha yazın gitmem hadi gitsemde aslaaaaa o cimri eve ayak basmam diyerek noktayı koyuyorum...
saygılarrr...

12 yorum:

  1. merhaba, blogun hayırlı olsun...suan cop sıslerı gordum ve yıkıldım :)) ızmırı cok severım harıka bır tatıl olmustr emınım..sevgılerımle..blogun hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  2. ya şekerim biliomusn ben 5yıl snra izmire yerleşmeyi hayal ediorum ozamn banada beklerim şimdide beklerim ama yerm belli değil olmadı düğüne beklerim:)

    YanıtlaSil
  3. bu arad resmdeki terikler harika işte ben bunlardan arıorm istanbula gdersem bende alaçm bikerem sırf kuaförde gymek için sonrada kızgn kumlardan serin sulara atlarken bebeğim:)

    YanıtlaSil
  4. canım twigy den aldım,çok rahat ama üzümleri düşüyo hep:( düğününe gelmek çok isterdim,gülücükler saçan,şeker gelin olursun eminim:)

    YanıtlaSil
  5. Ayy ne güzel ya İzmir işte böle bir yer anlattığım gibi miymiş peki sizce? :D

    Bu arada Kemeraltı'nda ilk girişte resim çekmişsiniz ya Defacto var karşısında Colins resimde gördüm işte ben o Defactonun hemen arkasındaki sokakta çalışıyorum :D
    Ay gelmişken bana nie uğramadınız beaaa :)

    YanıtlaSil
  6. :) aaa gerçekten miii,canım hep aklıma sen geldin,yazını kısayol yapmıştım,beni şuraya buraya götürün dedim ödleri koptu herbiri bi yerde dediler,eşimde bende çok sıkıldık,bi daha patronundan ben izin alcam bize rehberlik et olur mu :)
    sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  7. :)Keşke İzmire gelmişken Foçaya da uğrasaydınız.Buralar hep serindir.Adana kebapsa tek kelimeyle muhteşem.Çocuklarım şu an Adanadalar ve pek mesutlar.Milera şalgamdan çıkmazlar.Su yerine şalgam içerler.

    YanıtlaSil
  8. Bir İzmir`li olarak beğenmene çok sevindim :) Benim de bu yaz Adana`ya yolum düştü ve beklediğimden çok daha güzeldi. Öyle her şehre ısınamam ama Adana`yı 1 günde pek sevmiştim :)

    YanıtlaSil
  9. güzel ya Adana..bende çok sewiyorum.

    YanıtlaSil
  10. izmir harikadır candır
    ben doğma büyüme izmirliyim başka bir şehire gittiğimde boğuluyorum
    senin o çimlerde gördüklerin malesef dışardan göçedenler
    belediyemiz nasıl uğraşsın insan laftan anlamadıktan sonra;)
    bardağa dolu yanından bakalım.
    buarada adanaya gelmek istiyorum gezi maksatlı
    geçen gün adana gezi programında
    ciğer şiş, kebap. tırnak pide falan görünce dahada istedim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. izmirli degilim ama izmiri cok seviyoruz sevdicegimle :) kareler beni izmri tatillerime götürdü canim tskler :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil

ADSIZ YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR !!!
TEŞEKKÜRLER:)